A?

Kas tur Latvijā ar to Šleseru notiek? Katru dienu lasu arvien jaunus viņa murgojumus. Tagad jau gāzīs valsību un veidos 7 ministrijas. Ko tik vēl ne. Riktīgais buldozers.
__

RĪGA, NOV 14, BNS - Pēc 2010.gada budžeta pieņemšanas Saeimā ir jāgāž Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") vadītā valdība, un LPP/LC ir gatava uzņemties tās vadību.

Šādu pārliecību LPP/LC kongresā pauda partijas līderis Ainārs Šlesers, ierosinot ministriju skaitu samazināt līdz septiņām.

Viņš uzsvēra, ka pašreizējā valdība "pakalpīgi klanās partneriem", taču klanīties nav cienīga pozīcija. "Pakalpīgā kalpu politika mūs ved bezdibenī," akcentēja Šlesers.

Lai gan līdz šim LPP/LC sacījusi, ka atbalstīs šo valdību līdz vēlēšanām, "šodien jāsaka, ka vienīgais uzdevums ir pieņemt budžetu, kas nav labākais, un pēc iespējas ātrāk jāpanāk, lai valdība atkāpjas".

"Ir jāveido rīcībspējīga valdība," klāstīja LPP/LC līderis.

Viņš arī pauda gatavību uzņemties atbildību vadīt valdību, ja kongress sestdien Šleseru izvirzīs par premjera amata kandidātu.

"Ja valdība krīt, mēs esam gatavi uzņemties valdību uzreiz. Es esmu pārliecināts, ka valdība būs izšķiršanās priekšā, jo tā nevar vairs strādāt," bija pārliecināts Šlesers.

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers uzticētu Šleseram izveidot valdību, viņaprāt, tajā būtu jāstrādā septiņiem ministriem.

Viņš ierosināja ministriju skaitu samazināt līdz septiņām - atstāt Finanšu, Ārlietu un Zemkopības ministriju, bet apvienot Ekonomikas, Satiksmes, Vides un pašvaldību lietu ministrijas, kā arī Iekšlietu, Aizsardzības un Tieslietu, izveidot jaunu ģimenes, veselības un sociālo lietu ministriju, kā arī apvienot Kultūras un izglītības ministrijas.

Pēc Šlesera domām, pašreizējam ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (Tautas partija) "rotācija nenāktu par sliktu", savukārt aizsardzības ministrs Imants Lieģis "nav jūtams".

Šlesers arī nosauca ministru amatu kandidātus - Šlesers vēlētos uzņemties "mega ministrijas" vadību, Saeimas deputātei Kārinai Pētersonei uzticētu ārlietas, parlamentārietim Ainaram Baštikam - apvienoto veselības ministriju, Saeimas frakcijas vadītājam Andrim Bērziņam - izglītības un kultūras ministriju, bet Rīgas domniekam Dainim Turlajam - tieslietas, iekšlietas un aizsardzības jomu.

Viņš gan nenosauca finanšu ministra amata kandidātu, jo tas jānosauc premjeram, kā arī zemkopības ministra amata kandidātu, kurš jāizvirza lauksaimniekiem, taču norādīja, ka pašreizējais ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība) ir labs pretendents.

"Ja varētu izveidot šādu kompaktu komandu, mēs varētu izvest valsti no krīzes. Valsts ir nopietnas izvēles priekšā - vai nu veģetēt un gaidīt vēlēšanas, vai arī izveidot rīcībspējīgu valdību, kas vada valsti. Es esmu pārliecināts, ka ir daudz cilvēku, kas ir gatavi upurēties," pavēstīja Šlesers.

Valdības sēdēs jāiesaista arī darba devēji, kā arī sociālie partneri, un "valdībai krīzes laikā ir jāstrādā ārkārtas režīmā dienu un nakti".

Šlesera ambiciozā runa izraisīja kongresa delegātu aplausus.

Arī LPP/LC ģenerālsekretārs Vitālijs Aizbalts uzrunā minēja, ka LPP/LC jākļūst par premjera partiju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru